ØT Gruppen overtager historisk hipster-trælast efter konkurs

 

ØT Gruppen overtager Carl Møller Trælast og Byggemarkeds Vesterbro-afdeling, der har til hus på hjørnet af Vesterbrogade og Amerikavej i København.

 

Østerbro Tømmerhandel Gruppen har endnu engang været på opkøb, og denne gang er målet Carl Møller Trælast og Byggemarked på Vesterbrogade 131 i København.

 

Det oplyser ØT Gruppen i en pressemeddelelse.

Carl Møller Trælast og Byggemarked A/S, der har haft fem butikker i København, blev sidst i juli taget under konkursbehandling, efter at være blevet hårdt ramt af corona. Et nyt selskab blev oprettet til at videreføre de to butikker på henholdsvis Vesterbrogade samt Nørrebrogade, og nu overtager ØT Gruppen altså førstnævnte, mens personalet fra Nørrebrogade følger med i handlen. Planen er at Nørrebro-afdelingen etableres i en ny butik, når lokalerne er fundet, mens der på Vesterbo køres videre i de eksisterende

 

Det lille byggemarked på 350 kvadratmeter er ifølge gruppen en meget integreret del af det lokale nærmiljø og har en helt speciel stil og atmosfære, der betegnes som alt andet end strømlinet og konceptuel.

–  'Hipster-agtig', 'rodebutik' og 'fra en svunden tid' er nogle af de ord, der falder først ind, skriver ØT Gruppen, der understreger, at den tætpakkede butik også er charmerende, hyggelig og vildt inspirerende.  

 Østerbro Tømmerhandel har derfor ingen planer om at ændre ved stilen, indretningen og serviceniveauet, ligesom alle medarbejderne og den tidligere ejer, Jonas Aabo, fortsætter i butikken.

 

Sænkede priser og styrket kundegrundlag

Overtagelsen vil medføre to markante fordele for kunderne i lokalområdet og for Østerbro Tømmerhandel Gruppens øvrige håndværkerkunder. Ifølge Østerbro Tømmerhandel er problemet med små byggemarkeder i lokalområder, at de ofte drives som nærbutikker, hvor de lokale kunder og håndværkere kun køber de mest fornødne småting og til for høje priser.

–  Med Østerbro Tømmerhandels større indkøbsvolumen vil priserne nu kunne sænkes, og herved vil kundeunderlaget i lokalområdet kunne styrkes, lyder det.

Samtidig bliver Vesterbro Tømmerhandel tilkoblet Østerbro Tømmerhandel Gruppens fælleskonto for alle afdelinger i København og Nordsjælland, og det betyder, at håndværkerkunderne fra hele området vil få butik, service, konkurrencedygtige priser og varelager lige i nærheden, hver gang de har arbejdsopgaver på Vesterbro.

Historiske rødder

Historien for Carl Møller Trælast & Byggemarked går helt tilbage til 1887. Carl Møller var dengang snedker i København, men den driftige håndværker kastede sig hurtigt over nye aktiviteter, og siden udviklede forretningen sig til en hel lille kæde med butikker fem forskellige steder i København. Byggemarkederne har tilbudt tilskæring og salg af træ, udlejning af værktøj og maskiner, og sortimentet har omfattet et stort udvalg af isenkram, værktøj, byggematerialer og arbejdstøj.

 

Østerbro Tømmerhandel har i forbindelse med handlen også overtaget medarbejderne fra Carl Møller-afdelingen på Nørrebro. Det er planen at etablere en ny butik med navnet Nørrebro Tømmerhandel, når der er fundet velegnede lokaler til at videreføre denne afdeling.

Ud over den nye butik på Vesterbro har Østerbro Tømmerhandel Gruppen også tømmerhandelsafdelinger i Søborg, Vejby, Hornbæk og på Østerbro og er indehaver af Københavns Listefabrik i Søborg. I alt beskæftiger den lille koncern i dag 80 medarbejdere.