Mønstergulvet til en herregård

Vintage Floors er nye håndlavede parketgulve med klassiske mønstre fra det 18. århundredes slotte og herregårde


Gulvene er historisk flotte. Der blev leveret design og håndværk i verdensklasse, da snedkerne og tømrerne for et par hundrede år siden lagde mønstergulve af egetræ i de europæiske slotte og herregårde.

Denne klassiske stil tilhører nu ikke længere en svunden tid. Vintage Floors fra Københavns Listefabrik er nemlig nye håndlavede parketgulve, der er designet og konstrueret ud fra tegninger og skabeloner fra de flotteste slots- og herregårdsgulve fra det 18. og 19. århundrede. De er tilsat den nyeste knowhow inden for gulvproduktion og er derfor lette og hurtige at lægge og yderst velegnede til det moderne byggeri.

Vintage Floors er drømmen om at genskabe de smukke gulve i den historiske stil. Sortimentet omfatter hele 12 forskellige klassiske mønstre fra berømte europæiske slotte og herregårde som eksempelvis Christiansborg, Kronborg, Charlottenburg, Amalienborg og Versailles. Og som noget unikt er det også muligt at få designet sit helt eget gulv.

Gulvene fremstilles af førsteklasses træ med udvalgte levende årestrukturer. Slidlaget et hele seks millimeter tykt, og parketstavene limes individuelt på en plade af krydsfiner, som gør gulvet formstabilt og velegnet til gulvvarme. Overfladetræet er som udgangspunkt egetræ, men det er i princippet muligt at vælge en hvilken som helst træsort. Træet tilbydes tilmed røget ved forskellige temperaturer, så hver enkelt træsort kan præsenteres i flere farvenuancer og med et elegant strejf af patina.

Vintage Floors forhandles af Københavns Listefabrik i Søborg, hvor hele sortimentet kan ses og opleves i det store showroom. Københavns Listefabrik bistår naturligvis med rådgivning angående mønstre, opmåling, friser og slutbehandling. Priserne for Vintage Floors ligger fra 1.500 kroner inklusiv moms per kvadratmeter.