Branchens humlebi er landet i smørhullet

Østerbro Tømmerhandel har overtaget en lille tømmerhandel med sjov historie på en meget attraktiv Søborg-adresse


De store byggevarekæder får nu en uortodoks og angrebslysten modstander i kampen om kunderne i et meget attraktivt område i Københavns omegn.

Østerbro Tømmerhandel har nemlig overtaget den lille Søborg Tømmerhandel på adressen Østmarken 5 i Søborg og driver nu virksomheden videre under samme navn, men i en ny og stærkere form med store nye haller, ny butik, nyt forkontor og ny indkørsel.

Østerbro Tømmerhandel har i de senere år været inde i en rivende udvikling og betragtes af mange som branchens humlebi, fordi de griber tingene lidt utraditionelt an. Medarbejderne er ikke så bundet af koncepter, manualer og regler, men agerer i stedet ud fra sunde handlingsorienterede værdier som ”Enhver medarbejder har handlepligt” og ”Vi vil ikke høre et nej”. Der står direkte skrevet, at der skal være ”liv og glade dage med rigtig håndværkerstemning” i butikkerne.

Søborg Tømmerhandels historie går helt tilbage til 1909 og startede tilværelsen som en trævarehal på Strandboulevarden på Østerbro. Kort efter 2. verdenskrig blev hele bygningen pillet ned og genopført på den nuværende adresse på Østmarken i Søborg. Den efterhånden 108 år gamle hal er stadig intakt og blev for nyligt af Danmarks Radio brugt som location til optagelserne til tv-serien Bankerot.

Adressen Østmarken i Søborg er lidt af et smørhul. Der omsættes trævarer for en milliard kroner inden for en radius på 10 kilometer, og beliggenheden er perfekt med Farummotorvejen, Lyngbymotorvejen og Gladsaxe Ringvej lige i nærheden.

Ud over den nye afdeling i Søborg har Østerbro Tømmerhandel Gruppen også afdelinger i Vejby og Hornbæk i Nordsjælland og er indehaver af Københavns Listefabrik i Søborg. I alt beskæftiger den lille koncern i dag 65 medarbejdere. Søborg Tømmerhandel vil fremover også lægge plads til et nyt fælleslager for alle afdelingerne i Østerbro Tømmerhandel Gruppen.